SELAMAT DATANG

Friday, September 15, 2017

KUIH REMPEYEK, KAPIT DAN KARAS


Assalamualaikum.....

Apa nak buat hari ni telur lagi.....diri sendiri yang salah...buat lagi niaga pokok.

Saya nekad dah...stop and say no to pokok lagi!!!!

Di sini...hari ni....saya nak merayu dan minta tolong kengkawan kalaulah masih ada yang sudi membantu...saya perlukan modal dalam RM 150 untuk buat niaga Kuih Rempeyek, Kapit dan Karas. Nak pek rm 2 sepeket dan balang. Semua nak wat sendiri sambil dibantu anak2 dan isteri. Kami nak pek dan masuk balang utk dihantar ke kedai2 atau yang menempah. Lagi pun kuih2 ni tahan lama kalau kedap udara.

Kalaulah ada yang sudi bantu walau rm 10 seorang, saya mengharap sangat. Kalau dapat mula buat malam nipun lagilah syukur alhamdulillah.....

Kalaulah ada yang sudi...ini butiran saya -

Mohd Hisham bin Mohamad Yusoff
I. C saya :- 710628-03-5361
Alamat saya :- Lot 140A-1, Kampung Seri Aman, Jalan Bistari 3, Puchong
No. akaun Cimb wife saya :- 7013501291 (Zanarya bt. Abdul Halim)

Thursday, September 7, 2017

HAMBAMU REDHO



Ya Allah Ya Tuhanku.......Sesungguhnya daku berserah dan bertawakkal padaMU Ya Allah...telahku usahakan mencari rahmat dan keredhoanMu dan rezekiMu dari pagi lagi dengan tulang empat keratku...namun masih belum berhasil.....walaupun rezekiku dan anak2 dari pagi tadi hasil dari niaga cuma RM 4.....namun aku redho Ya Allah dan bersyukur...setidak2nya ada walaupun sekadar itu......masih banyak yang kuperlu perbaiki diri dari ujian yang Engkau turunkan ini.......syukurku padaMU Ya Allah......kerana membuatkan ku terus berdoa dan berharap padaMU.......

Monday, September 4, 2017

HANDPHONE ROSAK...


Assalamualaikum....

Cuma nak maklum sekali lagi, kalau ada yang nak hubungi, wasap atau mesej....saya minta maaf banyak2...Demi Allah handphone rosak...takleh nak buka langsung.......



TOLONGLAH


Assalamualaikum....

Dengan kedua tapak tangan saya menadah dan merayu....ada tak sahabat yang sudi membantu atau bersedekah walaupun sedikit????

Kalaulah ada sa...ya mengharap sangat untuk pasang kembali meter air yang dicabut dari seminggu lepas berjumlah rm 380 dan juga yuran bulanan tadika anak berjumlah rm 480...

Kalaulah ada yang sudi membantu....

Nama saya - Mohd Hisham b, Mohamad Yusoff
I.C. saya - 710628-03-5361
Alamat saya- Lot 140A-1, Kampung Seri Aman, Jalan Bistari 3, Puchong
No. akaun Cimb wife - 7013501291 (Zanarya bt. Abdul Halim)



Wednesday, August 30, 2017

HANDPHONE BUAT HAL LAGI....HUHUHUHU....



Assalamualaikum....

Aduhhh...masalah betullah handphone ni....dia buat hak lagi...."Android system down". Langsung takleh buka....dahlah aritu semua nombor , wasap, mesej dan gambar hilang....dia buat lagi.......Baru je kena tadi...tiba2 off,, takleh nak buka balik....kuar gambor robot tergolek....huhuhu......

Heiiihhh....ni mesti kerja anak2 ni gi download game dan movie......adoiii tak taula bila nak boleh gi betulkan ni......

Buat sahabat yang ingin menghubungi.....sila guna pm kat FB ni ya.......

Monday, August 21, 2017

HANDPHONE KENA VIRUS...TAKLEH BUKA LANGSUNG



Assalamualaikum....

Selamat pagi dan salam subuh....Cuma nak maklumkan pada sahabat semua...kalau hendak hubungi saya buat sementara waktu ni, pohon guna applikasi "pm" message kat FB  atau kat pos ya...buat sementara waktu ni, semalam handphone saya kena virus, takleh nak buka.

Buka je...keluar gambar robot terbaring tergolek.....agaknya terkena masa download gambar ke komputer smalam....tengoklah kalau ada rezeki nanti saya gi kedai handphone utk clearkan...buat masa ni lum ada budget utk gi buat.....



KAKI KENA GOUT DAH SEMINGGU



Assalamualaikum.....


Nak share juga perkara ni.....dah seminggu membengkak macam bentan je gout den ni......sempena dengan seminggu takleh  nak gi niaga...Hari Selasa lepas gi lah niaga....sekali balik...macam belon kaki....

Semalam Sabtupun gagahkan juga gi niaga di Bangi...hahhhh...merangkak nak balik.....
Pagi ni dah tak tahan sangat...bisa macam apa rasanya...nak bawa keretapun takleh....tak tahan sangat pagi tadi...gi lah cucuk kat klinik.....legalah sikit....

Ni sok nak cuba petua Kak Shamsiah bagi...tak sempat nak cuba semalam...sebab sakit sangat masa balik dari Bangi...tak sempat nak singgah beli barang2 nya....











Thursday, August 10, 2017

LOKASI NIAGA



Assalamualaikum.....

Cuma nak share location sikit kalau ada yang nakkan anak pokok. Esok pagi saya di depan Kedai Pak Lang kat Flat Puchong Permai, sebelah Masjid Al- Ra ayah dari 8.30 am sampai 12 pm ( Isnin sampai Jumaat ). Sabtu dan Ahad di Pasar Awam Seksyen 1 Bandar Baru Bangi (Jalan ke Darul Syifa).....Hisham pokok - 014-266 4513 atau 010-5451692











Wednesday, August 2, 2017

HARGA ANAK BENIH POKOK BUAH-BUAHAN


  • Assalamualaikum...
  •  
  • UPDATE

  • Bagi yang berminat untuk menempah anak-anak benih pokok buah-buahan berikut, bolehlah hubungi saya di 014-266 4513 (Hisham pokok).
  • ...

  • Bagi yang ingin menempah, boleh hubungi atau sms kepada segera. Tempah hari ni, esok dah boleh datang ambil atau hantarkan (kalau yang di sekitar KL dan Selangor)

  • Ok, ini antara pokok yang available :

  • 1. Durian
  • - Musang King, Tembaga, Udang Merah, 101 ) - RM 22sepokok
    - Durian Monthong - RM 35
    - Durian Duri Hitam - RM 45
    * Polybeg sedang, dalam 1 kaki lebih ke 2 kaki tinggi

  • 2. Petai Hybrid
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 25

  • 3. Mangga-mangga (Stok dari Thailand - 3 ke 4 kaki tinggi )
    - Maha Chenuk, Cukanan, Lily, Siku Siam, Mas Hitam, Lemak - RM 26
    - Mangga Irvin (purple) - RM 58
    - Mangga Giant Red Apple - RM 66

  • 4. Mangga-mangga stok buatan tempatan ( polybeg kecil - 2 kaki tinggi )
    - Mangga Cukanan, Lily, Madu, Manggua, Epal - RM 12

  • 5. Kelapa Matag ( 3 ke 4 kaki tinggi ) - RM 25

  • 6. Kelapa Pandan - RM 14

  • 7. Manggis Master - RM 20

  • 8. Dokong - RM 18

  • 9. Durian Belanda :
    - polybeg kecil - RM 8
    - polybeg sedang ( 3 kaki ) - RM 18

  • 10. Longan Ping Pong ( Stok Thai - 4 kaki ) - RM 35

  • 11. Lemon Australia :
    - polybeg kecil - RM 14
    - polybeg besar - RM 38

  • 12. Nona Siam - RM 25

  • 13. Delima Siam - RM 25

  • 14. Bidara Siam - RM 25

  • 15. Cempedak Madu
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 20

  • 16. Nangka Madu
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 20

  • 17. Ciku-ciku :
    - Ciku Jantung - RM 18
    - Ciku Subang - RM 28
    - Ciku Siam - RM 35
    - Ciku Mega - RM 45

  • 18. Rambutan (Budak Sekolah, Gula Batu, Gading)
    - Polybeg kecil - RM 12
    - Polybeg Sedang - RM 18

  • 19. Pulasan
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 18

  • 20. Kedondong - RM 18

  • 21. Limau Kasturi - RM 7

  • 22. Limau Nipis - RM 7

  • 23. Limau Purut - RM 8

  • 24. Jambu Air Madu - RM 18

  • 25. Jambu Air Bertih - RM 18

  • 26. Jambu Bol - RM 20

  • 27. Jambu Takda Biji - RM 18

  • 28. Jambu Batu Besar - RM 18

  • 29. Serai - RM 8

  • 30. Pandan - RM 6

  • 31. Kantan - RM 18

  • 32. Pokok Kari
    - Polybeg kecil - RM 6
    - Polybeg sedang - RM 15


  • Terima kasih.

Wednesday, May 24, 2017

POKOK-POKOK HERBA, SAYURAN DAN POKOK-POKOK BUNGA


Assalamualaikum...


Berikut ini adalah senarai pokok-pokok herba, sayuran dan bungaan yang saya boleh dapatkan untuk tuan-tuan dan puan-puan.

Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi saya untuk tempahan di  014-266 4513(Hisham pokok).

POKOK  HERBA, UBATAN DAN SAYURAN

1. Rosemary - RM 12

2. Basal - RM 12

3. Oregano - RM 12

4. Pudina - RM 12

5. Selasih - RM 10

6. Lemon Balm - RM 12

7. Halia - RM 10

8. Kunyit - RM 10

9. Stevia - RM 12

10. Kesum - RM 8

11. Pandan - RM 8

12. Kantan - RM 15

13. Misai Kucing - RM 8

14. Mas Cotek - RM 12

15. Serai RM 8

16. Serai Wangi - RM 10

17. Pegaga - RM 12

18. Cekur - RM 10

19. Ketumbar - RM 12

20. Tongkat Ali - RM 18

21. Cili Padi - RM 16

22. Cili Kulai - RM 18

23. Belalai Gajah - RM 8

24. Rerama Hijau - RM 15

25. Rerama Merah - RM 20

26. Pecah Beling - RM 12

27. Terung - RM 12

28. Bendi -RM 12

29. Garuda - RM 12

30. Jermain (Halau Nyamuk) - RM 12


POKOK BUNGAAN

1. Ros (pot kecil) - RM 13

2. Ros ( 3 kaki ) - RM 25

3. Bunga Raya Siam - RM 20

4. Daisy - RM 12

5. Kekwa - RM 12

6. Lipstik - RM 12

7. Spider - RM 13

8. Fern (gantung) - RM 13

9. Petonia - RM 13

10. Keladi-keladi Dieffenbaecur - RM 12

11. Antherium - RM 12

12. Melor - RM 7

13. Melor Ros - RM 8

14. Bunga Kertas - RM 9

15. Lime Pine - RM 14

16. Cempaka Putih/ Kuning - RM 18

17. BUnga Marigold (Tahi ayam) - RM 5

18. Bunga Vinca (polybeg) - RM 6

19. Portulaca (polybeg) - RM 5

20. Kenanga - RM 18


Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi saya untuk tempahan di  010-545 1692 (Hisham pokok).







i