SELAMAT DATANG

Wednesday, February 11, 2015

STOK ANAK POKOK MANGGA DAH ADA - HARUM MANIS, EPAL, KING, MANGGUA, MADU, CUKANAN

 
 
ASSALAMUALAIKUM.......
 
 
Lama dah tak pos apa-apa kat sini sebab tak ada apa-apa yang nak diceritakan.  Lagipun sibuk struggle untuk survive dan sebagainya.
 
 
Tapi bila stok mangga-mangga yang orang dok cari sejak 7 bulan lalu dah ada ni, gatallah pulak jari nak menaip.  So, kat sini nak inform, kepada sesiapa yang mencari anak-anak benih pokok manga seperti Harum Manis, Epal, Manggua, King, Nam Dok Mai, Madu dan Cukanan, bolehlah kalau nak beli atau menempah sekarang.  Stok adalah terhad!!!!
 
 
Buat masa ni anak benih dalam polybeg kecil, tinggi dalam 2 kaki, cantuman baji, berharga RM 10 sepokok.  Kalau ada yang berminat bolehlah hubungi saya sekarang di  012-911 6165 (Hisham aka shamza agro product).
 
 
 


Wednesday, November 5, 2014

HARGA TERBARU POKOK-POKOK BUAH-BUAHAN



Assalamualaikum.........
 
Berikut ini dimaklumkan harga-harga terbaru pokok-pokok buah-buahan yang ada di pasaran ketika inni.  Harga-harga ini berdasarkan tinjauan saya ke beberapa pusat pembekalan anak-anak benih pokok.  Terdapat beberapa peningkatan ketara yang mana tidak dapat dielakkan.  Yang lebih menggusarkan lagi, telah timbul bisik-bisik dan peringatan-peringatan yang mengatakan harga pembekalan dan jualan anak-anak benih pokok akan meningkat lagi pada tahun hadapan.
 
Saya pun tak dapat berbuat apa-apa.  Berikut ini adalah harga-harganya :-
 
1. Durian
- Musang King, Udang Merah, Tembaga dan IOI  
Polibeg sedang, ketinggian sekaki lebih -  RM 16
 
- Ochee ( Duri Hitam )
Polibeg sedang, ketinggian sekaki lebih - RM 50
 
 
2. Rambutan
- Gading, Gula Batu, Jarum Mas dan Budak Sekolah
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 16
 
 
3. Pulasan
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 16
 
 
4. Longan Ping Pong
Polibeg sedang, ketinggian 3 kaki - RM 30
 
 
5. Ciku
- Swiss Malaysia
Polibeg sedang, ketinggian 3 kaki - RM 25
 
- Mega
Polibeg sedang, ketinggian 3 kaki - RM 35
 
 
6. Jambu Air Madu
Polibeg sedang, ketinggian 2 kaki - RM 16
 
 
7. Nangka Madu - J33
Polibeg sedang, ketinggian 2 kaki - RM 18
 
 
8. Cempedak Madu - CH28
Polibeg sedang, ketinggian 2 kaki - RM 18
 
 
9. Manggis Master
Polibeg sedang, ketinggian 1 kaki - RM 16
 
 
10. Dokong
Polibeg sedang, ketinggian 1 kaki - RM 16
 
 
11. Durian Belanda
Polibeg sedang, ketinggian 2 kaki - RM 16
 
 
12. Delima Merah
- Tempatan
Polibeg sedang, ketinggian 3 ke 4 kaki - RM 16
 
- Thailand
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 25
 
 
13. Nona Thailand
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 25
 
 
14. Kedondong
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 16
 
 
15. Jambu Batu
- Tiada Biji, Merah, Besar/ Biasa
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 16
 
 
16. Belimbing Buloh
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 16
 
 
17. Mangga
- Mangga merah I-Van
Ketinggian 3 ke 4 kaki - RM 65
 
- Mangga merah bulat R2D2
Ketinggian 3 ke 4 4 kaki - RM 55
 
- Cukanan, Lily, Mas Hitam - Thai Stock
Ketinggian 3 kaki - RM 25
 
- King Madu - Thai Stock
Ketinggian 3 kaki - RM 35
 
- Lemak - Thai Stock
Ketinggian 3 kaki - RM 35
 
 
18. Petai
- Tempatan dan Thailand
Polibeg kecil, ketinggian 1 ke 1.5 kaki - RM 10
 
 
19. Belimbing Madu - B10
Ketinggian 3 kaki, berbunga lebat - RM 28
 
 
20. Kundang Madu - Thai Stock
Polibeg sedang, ketinggian 2 ke 3 kaki - RM 40
 
 
21. Kelapa Matag
Anak benih - RM 18
 
 
22. Kelapa Pandan
Anak benih - RM 12
 
 
23. Limau Purut
Polibeg kecil, ketinggian 6 inci - RM 8
 
 
24. Limau Kasturi
Polibeg kecil, ketinggian 1 kaki - RM 7
 
 
25. Limau Nipis
Polibeg kecil, ketinggian 1 kaki lebih - RM 8
 
 
26. Asam Keping
Polibeg sedang, ketinggian 1 kaki - RM 18
 
 
Jika ada yang berminat, sila hubungi saya di 012-911 6165 (Hisham aka shamza agro product).
 
 
 
 
 
 

GAMBAR-GAMBAR DI NURSERI SHAMZA AGRO PRODUCT



ASSALAMUALAIKUM......


Berikut ini adalah serba sedikit gambar-gambar di nurseri den. Kalau ada yang berminat hendak dating melihat atau membeli, bolehlah menghubungi den di 012-911 6165 (MOHD HISHAM B. MOHAMAD YUSOFF AKA SHAMZA). 
 
Kalau pokok-pokok yang ada ni tidak mencukupi, bolehlah dibuat tempahan. Misalannya tempeh pada hari ni, esok tengahari dah boleh dating ambil atau hantarkan. 
 
Untuk penghantaran, caj dikenakan bergantung pada jarak dan kuantiti minimum  yang dibuat penghantaran adalah 10 pokok ke atas.  Bagi penghantaran sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang, menggunakan kereta, caj penghantaran sebanyak Rm 20 ke 50 dikenakan bergantung pada jarak dan lokasi.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bagi yang berminat, jemputlah ke rumah.......
 
 
 
 
 
 


Sunday, November 2, 2014

HAVOC FOR NEW NURSERY


Assalamualaikum.................
 
 
Apakhabar semua? Didoakan sihat sejahtera dan di bawah lindungan Allah selalu. Lama dah rasanya tak menjengah ke blog hatta Internet. Al-maklum sering terumbang-ambing dilambung ombak hidup. Terkapai-kapai mencari dahan untuk berpaut, yang mana kadang-kadang dahan itu patah dan menghempap diri. Apakan daya itulah dugaan dunia. Mahu tak mahu kenalah tabah hadapinya' walaupun kadang-kadang dihina umpama sampah yang tak bermaruah.  Hanya Allah dan diri sendiri yang tahu akan penderitaan jiwa yang ditanggung.
 
Hanya diri sendiri yang dapat memotivasi dan menguatkan hati dan diri. Kalau diikutkan jiwa yang lemah.......dah lama daku tersungkur dan tersembam ke bumi. Perjalanan penuh berliku, ombak dan badai sering melanda.....kekadang nyawa umpama di kerongkongan.....getir....cukup....getir....Daku sering tertanya-tanya apa erti semua dugaan ini....apa erti semua kesukaran ini....apa ertinya hidup ini.....WHY? WHY/ WHY???


APO KONO EHH JANG OIII!!!!!!
 
 
But now I,m coming.....coming to the surface of the earth...like a growing petiole (botul ko apo aku merapu ni!!!??? Belasah jo lah ...janji bunyi mat saleh....hehehe....)  GROW....GROW.....GROWWW.....till the end of the day.  With 1 mission,,,1 vision.....KALAU AKU KAYA.....AKU NAK MENCARI KEREDHOAN ALLAH DAN MEMBANTU MEREKA YANG SENASIB DENGAN KU......INSYA ALLAH.....DOA-DOAKANLAH......
 
 
Okeh cukuplah setakat itu dulu aku luahkan apa yang terbuku di hati selama ini.... Moh kite citer pasai nursery baru lsk
 
 
 
K! NAK HAVOC NIHH..... MULAI ESOK, KALO ADE LAH ANTARA SEDARE-SEDARE YANG NAK MEMBOLI POKOK-POKOK BUNGA ATAU BUAH......MUHH LERRR DATANG KE NURSERI BARU AKU DI:
 
 
LOT 140A-1, KAMPUNG SERI AMAN
JALAN BESTARI 3
PUCHONG.
 
 
WAKTU URUSNIAGA :-
 
ISNIN HINGGA JUMAAT
10 AM KE 12 PM
2 PM KE 4 PM
 
SABTU DAN AHAD
10 AM KE 3 PM
 
** TAPI KALO NAK DATANG TIPON ATAU MESEJ DULU, SEBAB TAKUT DEN TAKDO DI UMAH NGANTOR ATAU NGAMBIK POKOK.  HUBUNGI DEN DI :
 
012-911 6165
MOHD HISHAM BIN MOHAMAD YUSOFF
AKA SHAMZA AGRO PRODUCT
 
 
 
 


Tuesday, May 20, 2014

TEMPAHAN ANAK BENIH POKOK BUAH SEMPENA CUTI SEKOLAH NANTI

Assalamualaikum.....


Kepada tuan-tuan dan puan-puan yang ingin menempah anak benih pokok buah-buahan untuk dibawa balik tanam di kampong sempena cuti sekolah ni, bolehlah berbuat demikian sekarang.
 
Sebarang pertanyaan bolehlah hubungi saya di 012-911 6165 atau 016-747 2024.....Hisham aka shamza....
 

Sunday, April 27, 2014

BAKA POKOK TERBARU

 
 
Assalamualaikum..........
 
 
 
Berikut ini ingin di war-warkan beberapa baka pokok terbaru yang boleh didapati dan ditempah :
 
1.  MANGGA MERAH I-VAN - RM 68
 
Anak pokok setinggi 3 kaki. Pokok menghasilkan buah yang bersaiz seperti buah mangga Lily tetapi kulitnya berwarna merah keungguan, Pokok dijangkakan berbuah dalam masa 7 ke 8 bulan selepas ditanam.
 
 
2.  MANGGA MERAH R2D2 - RM 48
 
Anak pokok setinggi 3 kaki. Juga menghasilkan buah yang berwarna merah, tetapi buahnya lebih besar sedikit dari Mangga Epal.  Pokok diangkakan berbuah selepas 7 ke 8 bulan selepas ditanam.
 
 
3.  MANGGA KING KIM HONG - RM 58
 
Anak pokok setinggi 3 kaki, Pokok boleh menghailkan buah bersaiz GABAK.
 
 
4.  MANGGA MAS HITAM, CUKANAN DAN LILY - RM 28
 
Kesemua anak pokok ini setinggi 3 kaki dan dijangka menghasilkan buah dalam 6 ke 8 bulan selepas ditanam.
 
 
5.  POKOK KUNDANG MADU - RM 40
 
Anak pokok setinggi 2.5 ke 3 kaki yang dicantum sisi.
 
 
6.  POKOK CIKU MEGA - RM 40
 
Anak pokok setinggi 3 kaki dan berbunga yang dicantum sisi.
 
 
7.  LEMON AUSTRALIA - RM 58
 
Anak pokok dalam 2.5 ke 3 kaki tinngi dan ada yang dah berbuah.
 
 
8.  LIMAU BALI MADU - RM 58
 
Anak pokok setinggi 2,5 k 3 kaki dan ada yang tengah berbunga dan berbuah.
 
 
Bagi yang berminat, bolehlah hubungi atau sms kepada saya di 012-911 6165, HISHAM.
 
 

Tuesday, February 4, 2014

SENARAI HARGA POKOK-POKOK BUNGA DAN HERBA


Assalamualaikum.......

Berikut ini adalah senarai harga bagi pokok-pokok bunga dan buah bagi tahun 2014 -
 
 
1.  Pokok Bunga Kekwa - RM 10
 
2.  Pokok Bunga Daisy - RM 12
 
3.  Pokok Bunga Ros Mini - RM 13
 
4.  Pokok Bunga 3 Bulan (Small pot) - RM 16
 
5.  Pokok Bunga 3 Bulan (Medium Pot) - RM 30
 
6.  Pokok Bunga 3 Bulan (Big Pot) - RM 60
 
7.  Pokok Bunga Azalia (Holland Hibiscus) - RM 30
 
8.  Pokok Bunga Raya Siam - RM 20
 
9.  Keladi Alocacia Ninja, Hemii dll - RM 14
 
10 . Keladi Antherium - RM 14
 
11.  Pokok Bunga Kertas Berpasu - RM 20
 
12.  Pokok Bunga Kertas Kawin Berpasu - RM 38
 
13.  Pokok Bunga Lipstik - RM 14
 
14.  Pokok Bunga Honey Suckle - RM 14
 
15.  Pokok Bunga Mendevella - RM 24
 
16.  Pokok Garuda - RM 10
 
17.  Pokok Halau Nyamuk (Jasmin) - RM 10
 
18.  Pokok Belalai Gajah (Sabah Snake Grass) - RM 10
 
19.  Pokok Pudina - RM 12
 
20.  Pokok Peppermint - RM 12
 
21.  Pokok Kesum - RM 10
 
22. Pokok Tenggek Burung - RM 12
 
23. Pokok Tongkat Ali - RM 25
 
 
Sebarang pertanyaan sila hubungi atau sms kepada saya di 012-911 6165 (Hisham aka shamza).