SELAMAT DATANG

Monday, August 21, 2017

HANDPHONE KENA VIRUS...TAKLEH BUKA LANGSUNG



Assalamualaikum....

Selamat pagi dan salam subuh....Cuma nak maklumkan pada sahabat semua...kalau hendak hubungi saya buat sementara waktu ni, pohon guna applikasi "pm" message kat FB  atau kat pos ya...buat sementara waktu ni, semalam handphone saya kena virus, takleh nak buka.

Buka je...keluar gambar robot terbaring tergolek.....agaknya terkena masa download gambar ke komputer smalam....tengoklah kalau ada rezeki nanti saya gi kedai handphone utk clearkan...buat masa ni lum ada budget utk gi buat.....



KAKI KENA GOUT DAH SEMINGGU



Assalamualaikum.....


Nak share juga perkara ni.....dah seminggu membengkak macam bentan je gout den ni......sempena dengan seminggu takleh  nak gi niaga...Hari Selasa lepas gi lah niaga....sekali balik...macam belon kaki....

Semalam Sabtupun gagahkan juga gi niaga di Bangi...hahhhh...merangkak nak balik.....
Pagi ni dah tak tahan sangat...bisa macam apa rasanya...nak bawa keretapun takleh....tak tahan sangat pagi tadi...gi lah cucuk kat klinik.....legalah sikit....

Ni sok nak cuba petua Kak Shamsiah bagi...tak sempat nak cuba semalam...sebab sakit sangat masa balik dari Bangi...tak sempat nak singgah beli barang2 nya....











Thursday, August 10, 2017

LOKASI NIAGA



Assalamualaikum.....

Cuma nak share location sikit kalau ada yang nakkan anak pokok. Esok pagi saya di depan Kedai Pak Lang kat Flat Puchong Permai, sebelah Masjid Al- Ra ayah dari 8.30 am sampai 12 pm ( Isnin sampai Jumaat ). Sabtu dan Ahad di Pasar Awam Seksyen 1 Bandar Baru Bangi (Jalan ke Darul Syifa).....Hisham pokok - 014-266 4513 atau 010-5451692











Wednesday, August 2, 2017

HARGA ANAK BENIH POKOK BUAH-BUAHAN


  • Assalamualaikum...
  •  
  • UPDATE

  • Bagi yang berminat untuk menempah anak-anak benih pokok buah-buahan berikut, bolehlah hubungi saya di 014-266 4513 (Hisham pokok).
  • ...

  • Bagi yang ingin menempah, boleh hubungi atau sms kepada segera. Tempah hari ni, esok dah boleh datang ambil atau hantarkan (kalau yang di sekitar KL dan Selangor)

  • Ok, ini antara pokok yang available :

  • 1. Durian
  • - Musang King, Tembaga, Udang Merah, 101 ) - RM 22sepokok
    - Durian Monthong - RM 35
    - Durian Duri Hitam - RM 45
    * Polybeg sedang, dalam 1 kaki lebih ke 2 kaki tinggi

  • 2. Petai Hybrid
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 25

  • 3. Mangga-mangga (Stok dari Thailand - 3 ke 4 kaki tinggi )
    - Maha Chenuk, Cukanan, Lily, Siku Siam, Mas Hitam, Lemak - RM 26
    - Mangga Irvin (purple) - RM 58
    - Mangga Giant Red Apple - RM 66

  • 4. Mangga-mangga stok buatan tempatan ( polybeg kecil - 2 kaki tinggi )
    - Mangga Cukanan, Lily, Madu, Manggua, Epal - RM 12

  • 5. Kelapa Matag ( 3 ke 4 kaki tinggi ) - RM 25

  • 6. Kelapa Pandan - RM 14

  • 7. Manggis Master - RM 20

  • 8. Dokong - RM 18

  • 9. Durian Belanda :
    - polybeg kecil - RM 8
    - polybeg sedang ( 3 kaki ) - RM 18

  • 10. Longan Ping Pong ( Stok Thai - 4 kaki ) - RM 35

  • 11. Lemon Australia :
    - polybeg kecil - RM 14
    - polybeg besar - RM 38

  • 12. Nona Siam - RM 25

  • 13. Delima Siam - RM 25

  • 14. Bidara Siam - RM 25

  • 15. Cempedak Madu
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 20

  • 16. Nangka Madu
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 20

  • 17. Ciku-ciku :
    - Ciku Jantung - RM 18
    - Ciku Subang - RM 28
    - Ciku Siam - RM 35
    - Ciku Mega - RM 45

  • 18. Rambutan (Budak Sekolah, Gula Batu, Gading)
    - Polybeg kecil - RM 12
    - Polybeg Sedang - RM 18

  • 19. Pulasan
    - Polybeg kecil - RM 13
    - Polybeg sedang - RM 18

  • 20. Kedondong - RM 18

  • 21. Limau Kasturi - RM 7

  • 22. Limau Nipis - RM 7

  • 23. Limau Purut - RM 8

  • 24. Jambu Air Madu - RM 18

  • 25. Jambu Air Bertih - RM 18

  • 26. Jambu Bol - RM 20

  • 27. Jambu Takda Biji - RM 18

  • 28. Jambu Batu Besar - RM 18

  • 29. Serai - RM 8

  • 30. Pandan - RM 6

  • 31. Kantan - RM 18

  • 32. Pokok Kari
    - Polybeg kecil - RM 6
    - Polybeg sedang - RM 15


  • Terima kasih.

Wednesday, May 24, 2017

POKOK-POKOK HERBA, SAYURAN DAN POKOK-POKOK BUNGA


Assalamualaikum...


Berikut ini adalah senarai pokok-pokok herba, sayuran dan bungaan yang saya boleh dapatkan untuk tuan-tuan dan puan-puan.

Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi saya untuk tempahan di  014-266 4513(Hisham pokok).

POKOK  HERBA, UBATAN DAN SAYURAN

1. Rosemary - RM 12

2. Basal - RM 12

3. Oregano - RM 12

4. Pudina - RM 12

5. Selasih - RM 10

6. Lemon Balm - RM 12

7. Halia - RM 10

8. Kunyit - RM 10

9. Stevia - RM 12

10. Kesum - RM 8

11. Pandan - RM 8

12. Kantan - RM 15

13. Misai Kucing - RM 8

14. Mas Cotek - RM 12

15. Serai RM 8

16. Serai Wangi - RM 10

17. Pegaga - RM 12

18. Cekur - RM 10

19. Ketumbar - RM 12

20. Tongkat Ali - RM 18

21. Cili Padi - RM 16

22. Cili Kulai - RM 18

23. Belalai Gajah - RM 8

24. Rerama Hijau - RM 15

25. Rerama Merah - RM 20

26. Pecah Beling - RM 12

27. Terung - RM 12

28. Bendi -RM 12

29. Garuda - RM 12

30. Jermain (Halau Nyamuk) - RM 12


POKOK BUNGAAN

1. Ros (pot kecil) - RM 13

2. Ros ( 3 kaki ) - RM 25

3. Bunga Raya Siam - RM 20

4. Daisy - RM 12

5. Kekwa - RM 12

6. Lipstik - RM 12

7. Spider - RM 13

8. Fern (gantung) - RM 13

9. Petonia - RM 13

10. Keladi-keladi Dieffenbaecur - RM 12

11. Antherium - RM 12

12. Melor - RM 7

13. Melor Ros - RM 8

14. Bunga Kertas - RM 9

15. Lime Pine - RM 14

16. Cempaka Putih/ Kuning - RM 18

17. BUnga Marigold (Tahi ayam) - RM 5

18. Bunga Vinca (polybeg) - RM 6

19. Portulaca (polybeg) - RM 5

20. Kenanga - RM 18


Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi saya untuk tempahan di  010-545 1692 (Hisham pokok).







i

Friday, September 16, 2016

BUNGA-BUNGAAN (ROS, DAISY, KEKWA, SPIDER, MORNING GLORY, LIPSTIK DAN LAIN-LAIN)









Bunga-bungaan pun ada juga.  Antaranya seperti Ros, Daisy, Kekwa, Bunga Kertas, Keladi-keladi, Calathia, Hydrangea, Bunga Raya dan lain-lain. Berminta, mesej je kat saya di 014-266 4513 (Hisham pokok).




ANAK BENIH LIMAU KASTURI






Ini pula anak benih Limau Kasturi.  Juga pokok tut.  Harganya RM 7 sepokok juga.  Hubungi saya di 014-266 4513 (Hisham pokok).