SELAMAT DATANG

Wednesday, August 17, 2016

ANAK BENIH POKOK MANGGA



Ini pula anak benih pokok mangga berbagai jenis dalam poly beg kecil dalam 2 kaki tinggi, berharga RM 12 sepokok kecuali Harum Manis RM 13 sepokok. Manakala bagi anak benih di dalam polybeg sedang berketinggian 3 kaki, RM 26 sepokok. Berminat sila hubungi saya di 010-545 1692 (Hisham Pokok).


* Ada  Cukanan, Lily, Siku Siam, Harum Manis, Mas Hitam, King, Manggua, Epal





ANAK BENIH DURIAN BELANDA






Ini pula anak benih Durian Belanda (Buah besar dan hijau muda).  Yang dalam gambar ni 3
kaki tingginya, berharga RM 18.  Kalau yang 1 kaki je, RM 9 sepokok. Hubungi saya di 010-545 1692 (Hisham Pokok).



ANAK BENIH MANGGIS MASTER/ MEASTA






Ini pula anak benih Manggis Master. Cantuman baji, dalam 1 kaki lebih tingginya. Berharga RM 18 sepokok. Hubungi saya di 010-545 1692 (Hisham Pokok). 




ANAK BENIH DURIAN MON THONG (BANTAL MAS)






Ini pula anak benih Durian Mon Thong (Bantal Mas).  Harganya  agak mahal sedikit sebab dari Thailand dan jarang-jarang ada stok.  Harganya RM 50 sepokok.  Untuk pesanan dan pertanyaan, sila hubungi atau sms ke 010-545 1692 (Hisham Pokok).  Jangan wasap atau mms, saya masih guna handphone zaman Jepun lagi.




ANAK BENIH DURIAN MUSANG KING





Ini adalah anak benih pokok Durian Musang King. Lebih kurang 1 setengah ke 2 kaki panjang sulur mata tunas nya.  Harga sepokok anak benih Musang King kini, RM 18 sepokok.  Kepada yang berminat, boleh hubungi saya di 010-545 1692 (Hisham Pokok).





Monday, April 18, 2016

BENIH-BENIH POKOK YANG BOLEH DITEMPAH


Assalamualaikum.....


Rasanya lama benar dan jarang-jarang dah dapat online sekarang ni. Dok di Puchong sekarang ni agak payah nak cari CC yang sesuai untuk buat kerja. Ni pun kebetulan ke rumah sedara.

Baiklah, tujuan post nipun bukannya apa sangat, cuma nak maklumkan beberapa baka pokok dan harga terkini.  Kot kalau ada yang berminat, bolehlah call atau mesej kat saya di 012-911 6165 atau 010-545 1692 (Hisham pokok).  

Ok, ini antara pokok yang available :

1. Durian ( Musang King, Tembaga, Udang Merah, 101 ) - RM 16 sepokok
* Baka Baru - Durian Kapai (Tanjung Sepat) - RM 18 sepokok
** Polybeg sedang, dalam 1 kaki lebih ke 2 kaki tinggi

2. Petai - RM 12 ( Polybeg kecil )

3. Mangga-mangga (Stok dari Thailand - 3 ke 4 kaki tinggi )

- Maha Chenuk, Cukanan, Lily, Siku Siam, Mas Hitam, Lemak - RM 28

- Mangga Irvin (purple) - RM 60

- Mangga Giant Red Apple - RM 80

4. Mangga-mangga  stok buatan tempatan ( polybeg kecil - 2 kaki tinggi )

- Mangga Cukanan, Lily, Madu, Manggua, Epal - RM 12

5. Kelapa Matag ( 3 ke 4 kaki tinggi ) - RM 22

6. Kelapa Pandan - RM 15

7. Manggis Master - RM 16

8. Dokong - RM 16

9. Durian Belanda :

- polybeg kecil - RM 8

- polybeg sedang ( 3 kaki ) - RM 18

10. Longan Ping Pong ( Stok Thai - 4 kaki )  -  RM 35

11. Lemon Australia :

- polybeg kecil - RM 12

- polybeg besar - RM 35

12. Nona Siam - RM 25

13. Delima Siam - RM 25

14. Bidara Siam - RM 25

15. Cempedak Madu - RM 16

16. Nangka Madu - RM 16

17. Ciku-ciku :

- Ciku Jantung - RM 12

- Ciku Subang - RM 18

- Ciku Siam - RM 25

- Ciku Mega - RM 35

Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi saya untuk tempahan.  Saya sekarang berada di Puchong.  Untuk tempahan dan penghantaran di luar KL dan Selangor seperti Johor, Melaka, Perak Kedah, Kelantan, Pahang, Trengganu dan lain-lain adalah melalui Bas Ekpress, cajnya adalah RM 120 untuk 20 ke 30 pokok, RM 80 untuk 10 pokok.  Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya. Setiap tempahan dari luar  adalah seperti berikut :

1. Tempahan beserta bayaran

2. Penyediaan pokok-pokok yang ditempah

3. Hari kedua - pos (Durasi masa - 2 ke 3 hari)

Terima kasih.






 

Wednesday, March 2, 2016

POKOK-POKOK DI TAHUN 2016


Assalamualaikum........


Minta maaf agak lambat dan lama tak update blog.  Al-maklum pasaran anak benih agak perlahan di tahun baru ni.  Saya pun agak terumbang-ambing nak survive dan kekadang malah banyak kali tenggelam.  Ada kala ada pelampung yang menyelamat dan ada kala tenggelam ghaib.  Apapun demi meneruskan kesinambungan hidup dan untuk menyara serta membesarkan anak-anak, saya redahi juga......walau kekadang malah kerap jalan itu tersasar dari matlamat.  Apalah daya, kita hanya mampu merancang, tetapi yang menentukan berjaya atau tidak......saya hanya mampu berserah pada Allah sahaja dan redho apa jua ketentuanNya.  Biarpun diri ini dicemuh atau dikeji, saya terima dengan redho.

Beriku ini adalah senarai harga terbaru pada tahun ini:

Pokok Durian (Musang King, IOI, Tembaga, Tekka) - RM 16 sepokok polybeg sedang

Pokok Rambutan (Gading, Gula Batu, Anak Sekolah) - RM 16 sepokok polybeg sedang

Ciku Mega - RM 36

Ciku Subang - RM 25

Longan Ping Pong - RM 35

Delima Thai - RM  25

Mangga-mangga stok Thai (tinggi 3 kaki - tut) - RM 26

Mangga-mangga stok buatan tempatan (polybeg kecil)  - RM 12

Durian Belanda (polybeg kecil, dalam 2 kaki tinggi)  - RM 10

Lemon Australia (polybeg kecil) - RM 12

Lemon Australia  (polybeg sedang) - RM 35

Limau Nipis (polybeg kecil) - RM  8

Limau Kasturi (polybeg kecil) - RM 8

Limau Purut (polybeg kecil, mata tunas) - RM 9

Manggis Master - RM 16

Dokong - RM 16

Bidara  Siam - RM 25

Petai Siam (polybeg kecil) - RM 12

Cempedak Madu - RM 16

Nangka Madu  - RM 16

Pokok Kantan - RM 14


Jika ad yang berminat, sila sms ke nombor saya di  012-911 6165 atau  010-545  1692. Hisham