SELAMAT DATANG

Thursday, January 28, 2010

BERKENAAN BAJA AGRO ORGANIK DAN AGROPOT

Assalamualaikum........

Cerita kali ini lari tajuk sikit darpada penternakan arnab. Kali ni berkenaan baja la pulak, coz ada kengkawan yang request supaya cerita sikit berkenaan pertanian, asyik arnab je. K, dipendekkan cerita, ini adalah 2 perkara yang nak dikongsikan atas permintaan kengkawan

BAJA AGRO ORGANIK


Baja ni diperbuat daripada hasil kitar semula sisa-sisa buah-buahan, sayuran dan sisa ternakan, termasukla tinja arnab tu. Setelah dilakukan proses pemeraman secara berkala selama beberapa bulan, maka terhasilla baja ni yang baik untuk pembajaan tanaman pasu, rumput, tanaman langskap, sayuran dan lain-lain tanaman. Penggunaannya tiada had bagi satu-satu pokok dengan kadar minimum adalah satu genggam sepokok.

Mempunyai kandungan unsur Mikro dan Makro yang tinggi yang merangsang pertumbuhan akar, batang, daun dan buah. Antara unsur-unsur yang terdapat di dalam baja ini adalah:

Unsur-unsur Makro:

Nitrogen - 21%:Kaliam - 15%:Phosphoran - 15%

Unsur-unsur Mikro:

Magnesium, Boron, Zink, Phosphate dan Plumbum.

Harga bagi pek 5kg Baja Agro Organik = RM 5.00
Harga bagi pek 10kg Baja Agro Organik = RM 9.00


MEDIUM TANAMAN AGROPOTIni adalah medium tanaman pasu, polybeg, petak semaian dan sayuran yang amat sesuai. Berkandungan campuran Nitrogen, Kaliam dan Phosporan + kandungan kompos dan nutrien mikroorganisma. Kandungan nutriennya dapat bertahan selama 100 hari sebelum pemasuan semula.

Kandungan Agropot:

Tanah Jati Hitam, Kompos Organik, Bio Magnesium, Phosphate, Sekam dan Nitrogen Base

Harga bagi pek 5kg = RM 4.00

Sebarang pesanan atau pembelian, bolehlah menghubungi saya di 012-911 6165 atau datang sendiri ke lokasi saya di:

No. 13, Taman Bangi Indah
Batu 6, Jalan Bangi Indah 7
Pekan Bangi Lama
43000 Kajang
Selangor.


No comments:

Post a Comment